EPC-verslag

Als eigenaar, koper of huurder van een woonst geniet je graag van een aangenaam wooncomfort. Één van onze basisbehoeften om aan dat wooncomfort te voldoen is energie. Energie om de woning gezellig en aangenaam te verwarmen of om onze dagdagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren. Dat energieverbruik is afhankelijk van de aard van de woning. Daarom werd het energieprestatiecertificaat in het leven geroepen.

Wat is een EPC-attest?

Een energieprestatiecertificaat (EPC-attest) is een document dat aangeeft hoe energiezuinig jouw wooneenheid/gebouw is. Elke woning krijgt hiervoor een label gaande van A+ (energiezuinig) tot F (energieverslindend). Het EPC toont ook de berekende energiescore. Dat is het berekende energieverbruik per jaar en per m² bruikbare vloeroppervlakte (kWh/m² jaar).

Welke score je woning krijgt, is erg afhankelijk van de gebruikte isolatiematerialen in de gebouwschil en de technische installaties die voorzien zijn.  

Waarom heb je een EPC-attest nodig?

Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders vooraf over de energiezuinigheid van de woning. Aan de hand van het energielabel kunnen potentiële kandidaten inschatten of een bepaalde woning al dan niet hoge energiekosten met zich zal meebrengen. 

Als verkoper of verhuurder ben je verplicht om het energielabel van je woning te vermelden in alle advertenties die je plaatst om je woonst aan te bieden op de markt. Wil jij dus verkopen of verhuren? Dan heb je een energieprestatiecertificaat nodig. 

Welke EPC heb je nodig?

Een energieprestatiecertificaat is al meer dan 10 jaar verplicht bij de verkoop en verhuur van woningen, appartementen en studio’s. Sinds 2020 is een EPC ook verplicht voor kleine niet-residentiële eenheden. Deze attesten worden opgesteld door een erkend energiedeskundige en worden opgedeeld in ‘EPC bouw’ of ‘EPC voor bestaande woning’. 

Om het je eenvoudig te maken bij de aanvraag van je energieprestatiecertificaat, hebben we onze keuringen opgesplitst per categorie. Zo kan jij snel en eenvoudig online je EPC-attest aanvragen. 

Vraag uw offerte


Vraag vandaag jouw offerte aan voor onze expertise. We nemen zo snel mogelijk contact met je op en verschaffen je de nodige informatie.

Offerte aanvragen